23 Ağustos 2023
Öğrenci Rehberi 2023 Yayınlandı.
  • ÖĞRENCİ E-POSTA ADRESİ

Öğrenci e-posta adresleri, tüm yeni öğrencilerimiz için her eğitim-öğretim yılının başında ilgili fakülte ve bölümlerden gelen listelere göre Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından ogrenci_no@ismu.edu.tr şeklinde oluşturulmaktadır. Yeni öğrencilerimizin e-posta almak için ayrıca başvurmalarına gerek yoktur.

E-posta hesabı mevcut olan öğrencilerimiz www.office.com adresinden oturum açarak e-postalarına ve Office 365 indirme linkine erişebilmektedirler.

E-posta ile ilgili her türlü destek talepleriniz için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yardım masasını ziyaret edebilirsiniz.

 

  • KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesine dayanılarak isteyen öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde çalıştırılmaktadır. Bu yolla öğrencilerimizin hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmaları sağlanarak iş disiplini edinmiş üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanmaktadır.

Üniversitemizin kısmi zamanlı çalıştırılacak öğrenci ihtiyacı, başvuru şartları ve diğer bilgiler, ihtiyaç duyulan dönemlerde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızca Üniversitemizin internet sayfası ve SKS Başkanlığın internet sayfası ve ilan panolarında duyurulur.

Öğrencilerin Üniversitemiz birimlerinde kısmi zamanlı olarak çalışma süresi, işin gerektirdiği durumlar saklı kalmak üzere, günlük 5 saati, haftada 15 saati ve bir ayda toplam 60 saati geçemez. Öğrencilerimiz 1 saatlik çalışmaları karşılığında her yıl belirlenen asgari ücretin bir saatlik tutarı kadar gelir elde ederler. 

 

  • YEMEK BURSU

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından her yıl 60 öğrencimize %100 yemek bursu, yemekhanelerimizden yemek hizmeti alan tüm öğrencilerimize ise %80 yemek bursu verilmektedir. %100 yemek bursu için internet sitemizde belirtilen tarihlerde İMÜ SKS Daire Başkanlığına başvuru gerekmekte, %80 burs için başvuru gerekmemekte; öğrencilerin sahip olduğu İMÜKart aracılığıyla bu burs sağlanmaktadır.

 

Dosyanın Tamana BURADAN ulaşabilirsiniz