28 Aralık 2022
İlim ve Medeniyet Derneği 1 Yaşında

İlim ve Medeniyet Derneği 1 yaşında

2014 yılında üniversitemizde kurulan ilk topluluklardan biri olan İlim ve Medeniyet Topluluğu, bir topluluktan da öteye giderek 2021 Kasım ayında resmi olarak dernekleşmişti. Böylelikle üniversitemizde bir topluluk olarak kurulup dernekleşen ilk yapı olmuştu.
Dernek üyeleri 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdikleri program ile derneğin 1. Yaşını kutladılar.

Topluluk atölye çalışmaları, seminer, sempozyum, okumalar, iftar programı, kermes, yardım tırı vb birçok program düzenleyerek üniversitemizde ilkleri gerçekleştirmişti ve gerçekleştirmeye devam ediyor.

2016 yılına gelindiğinde tümü lisans öğrencilerinden oluşan genç ve hareketli yazar kadrosu ile Toplum, Siyaset, Hukuk, Ekonomi, Edebiyat ve Tarih gibi ilmî alanlarda gerek akademik gerekse de gündeme ilişkin yazılar kaleme almak maksadıyla ilimvemedeniyet.com’ u kurdular. 2016'dan bugüne platformda 50'yi aşkın yazar 1500'ün üzerinde yazı kaleme almış; yazılan yazılar yıllık 1 milyonun üzerinde tekil ziyaretçiye ulaşmıştır.

Topluluk üyeleri üniversitemizden mezun olsalar da bağlarını koparmadılar. Yine öğrenciyken yaptıkları faaliyetlere devam ettiler. Takvimler 2021 Kasım ayını gösterdiğinde gerekli süreçler tamamlanarak İlim ve Medeniyet Derneği resmi olarak kurulmuş oldu.

Derneğin web sitesi :https://www.ivm.org.tr